Materiaallexicon

Gehydrofobeerd leer
Door een speciaal, kostbaar looiproces neemt het leer minder vocht op en droogt sneller.
Zie: Leer
Geitenleer
Geitenleer is een bijzonder hoogwaardig leer voor kleding, omdat het zeer dun, licht, winddicht en tevens enorm scheurvast is. Van dit leer worden daarom niet alleen elegante modeartikelen, maar ook zeer functionele, speciale sport- en werkkleding gemaakt.
Zie: Leer
Gore Windstopper
Weefsel van Gore dat overtuigt door een permanente winddichtheid in combinatie met een ademend vermogen en daarom een optimale bescherming biedt tegen afkoeling bijv. door rijwind op de motor of bij lichamelijke activiteiten buiten.
Gore-Tex
Zie: Klimaatmembraan
Gore-Tex XCR
Dankzij de nieuwe, gepatenteerde Gore-Tex XCR-membraan-technologie en de optimale materiaalafstemming kon het ademende vermogen van het Gore-Tex-membraan met 25% worden verhoogd. Het nieuwe laminaat zorgt daarnaast voor een aanzienlijk kortere droogtijd. Het vocht dat zich bij een extreme lichamelijke inspanning in de jas heeft opgehoopt, wordt ca. 2 keer zo snel naar buiten toe afgevoerd. De motorrijder voelt aanzienlijk minder vocht op de huid. Je voelt je dus prettiger en bent in staat beter te presteren. Dit wordt door het dragen van functioneel ondergoed verder geoptimaliseerd.
Zie: Klimaatmembraan, Gore-Tex
GRP
Zie: Duroplast