Materiaallexicon

Lamnappa
Vooral zacht, comfortabel glad leer, daarom wordt het met name in de mode graag gebruikt.
Zie: Leer, Nappaleer
Leer
Traditierijk, hoogwaardig bovenmateriaal met "cultstatus" voor motorkleding en accessoires. Ongeëvenaard wat het natuurlijke, waardevolle gevoel betreft, sterk qua image, optimaal geschikt voor nauwsluitende en tegelijkertijd functionele ontwerpen. "Deze tweede huid" van de biker staat op het gebied van veiligheid en slijt- en scheurvastheid nog steeds helemaal aan de top van alle textielmaterialen.
Door de materiaalrek tijdens het indragen, past de leren kleding zich optimaal aan de lichaamscontouren aan en garandeert hierdoor een optimale pasvorm van de protectoren. Leren kleding moet daarom altijd nauwsluitend worden gekocht.
Impregnering, vet en oppervlaktecoatings garanderen een goede bescherming tegen weersinvloeden en een beperkte waterdichtheid, maar belemmeren helaas het ademende vermogen.
Fans waarderen het eigen gewicht van het materiaal in elk geval als "kwaliteitskenmerk". Bij een goed onderhoud, heeft het materiaal een lange levensduur. Aangezien leer zelf over een laag warmte-isolerend vermogen beschikt, moet de uitrusting of de onderkleding hier uitkomst bieden.
Leervezelstof
is een materiaal dat wordt vervaardigd van gemalen leerrestanten uit de kledingindustrie. Het materiaal beschikt over bijna alle eigenschappen van leer, zoals uiterlijk, geur en haptiek, maar is veel goedkoper dan echt leer. Het rolmateriaal wordt in verschillende kleuren en leernerven geproduceerd en bijv. voor zeer voordelige riemen gebruikt.
Leren stretch
Ter verbetering van de rekbaarheid golfvormig gerangschikte en met elastisch materiaal vastgenaaid leren gedeelte op motorkleding. Verhoogt met name bij een sportieve zithouding het comfort merkbaar.
Lexan
Zie: Thermoplast-granulaten
Lexan ML
Zie: Thermoplast-granulaten, Lexan
LIADURA
Elastisch polymeerbreisel dat kan worden gebruikt als applicatie bijv. aan de binnenkant van de elleboog, de lies en knieholte voor een beter draag- en rijcomfort. Afhankelijk van de deniers en coating ook inzetbaar als schuur- en scheurvast buitenmateriaal.
Lood
Lood is het voor de indeling als schadelijke stoffen bevattend doorslaggevende
zware metaal dat in onze startaccu's wordt gebruikt.
LET OP: Accu's mogen niet via het huisvuil worden verwijderd!
Lorica
Weerbestendig microvezel-materiaal, licht, flexibel en zacht, water- en vuilafstotend, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Oppervlaktegevoel van natuurlijk leer, verouderd ook net als leer op een optisch aantrekkelijke manier. Uitstekende hightech-grondstof voor sportlaarzen die een optimaal draagcomfort en een hoge robuustheid op een perfecte manier combineert.
Het onderhoud bestaat slechts uit het afvegen met een vochtige doek of warm zeepsop.
LORINUM
Robuust en slijtvast polyamideweefsel met een aangename gevoel. Afhankelijk van de weefsoort kan de oppervlaktestructuur mat, opgeruwd of licht glanzend zijn.
Lumidex
Weefsel bestaande uit een combinatie van 3M Scotchlite en slijtvast textielmateriaal dat lijkt op "Dynatec-Reflex". Flexibel, zeer robuust, duurzaam reflecterend vermogen. Dankzij stevige weefstructuur hoogwaardige en sportieve uitstraling.
Zie: Dynatec-Reflex, Scotchlite