Materiaallexicon

Makrolon
Makrolon werd al aan het begin van de jaren 50 als veelbelovende wereldnoviteit ontwikkeld en is vandaag de dag een onmisbare hightech-kunststof. Bij de productie van motorhelm-vizieren vertrouwt uvex met name op de overtuigende optische kwaliteiten van Makrolon in combinatie met de breukvastheid en de hoogste zuiverheidsgraad.
Maxfit-interieurconcept
Geskeletteerd model voor een effectieve ventilatie
Uitneembare hoofdband
Uitneembare hoofdpads
Handwasbaar tot 30°C
Allergeenvrij
Antibacterieel
Voor een optimale pasvorm en betere ventilatie
mcFit
Verwerkingstechnologie bij handschoenen.
Gedeeltelijke verlijming van bovenmateriaal, membraan (mcTex) en voering (evt. isolaties). De binnenvoering kan er niet uitglijden en de handschoen biedt een uitstekend gripgevoel.
MDF
Afkorting voor vezelplaten van gemiddelde dichtheid (Medium Density Fiberboard), die uit gemalen vezelhout (bij voorkeur naaldhout) worden geperst en met houtlijm worden verstevigd. De profielen kunnen worden gefineerd, gecoat of gelakt.
Meryl-Skinlife
De fijne (holle) polyamide vezels bevatten ragfijne zilvervezels. Natuurlijk zilver is bioactief en wordt goed verdragen. Het in de vezels geïntegreerde zilver dat niet met de huid in aanraking komt, heeft een milde bacteriostatische werking. De werking blijft ook na minimaal 30 wasbeurten volledig behouden.
Zie: Polyamide
Microfibre
Zie: Lorica
Microfleece
Gebreide polarfleece met ademende eigenschappen. Zorgt voor een snelle opname van het lichaamsvocht en voert het naar buiten toe af. De huid blijft op deze manier warm en droog. Kleding en ondergoed van microfleece zijn een ideale aanvulling op bovenkleding met klimaatmembraan.
Zie: Klimaatmembraan
MICROSKIN
Klimaatmembraan
miharo
Vezel van natuurlijk koolstofvezel met polyester. Het materiaal is milieuvriendelijk en antibacterieel. Het wordt gekenmerkt door een hoog vochttransport en een goede zweetabsorptie.
Mistral
Geslepen, met was behandeld rundleer. Wordt als bovenmateriaal voor schoenen gebruikt.
Zie: Leer, Rundleer
Multifibre
Zie: Duroplast
Multifibre combination
Zie: Duroplast