Materiaallexicon

Valtherm
Doorontwikkelde, zeer warmte-isolerende wattering die een vermindering van de wattendikte mogelijk maakt en tegelijkertijd na een langdurig gebruik en vele wasbeurten nog steeds een hoge effectiviteit garandeert.
De celvormige structuur van het materiaal ondersteunt de afvoer van waterdamp naar buiten toe - daarom een ideale aanvulling op klimaatmembranen, vooral voor extra warme winterkleding.
Variable ratchet fastener
Zie: Ratelsluiting
Veiligheidsnaad conform ISO 4916
Goede motorkleding moet de drager "voor het geval dat" zo goed mogelijk beschermen. Tijdens het glijden over ruw asfalt is een slijtvast bovenmateriaal echter alleen maar nuttig als ook de naden bestand zijn tegen deze extreme belasting. Daarom zijn de veiligheidsrelevante naden van talloze Louis-producten conform de ISO-norm 4916, dus met een zichtbare en een verborgen aangebrachte naad, vervaardigd - op deze manier is de verbinding van de materiaallagen ook gewaarborgd als de zichtbare naad door wrijving wordt open geschuurd.
Ventury-effect
Een onderdruk in de helm die ontstaat doordat de rijwind via de extructor (windafbuiging) langs de helm stroomt.
Het zogenoemde Ventury-effect kan worden vergeleken met het uit de natuurkunde bekende Bernoulli-effect dat hieronder wordt toegelicht: de Zwitserse natuurkundige Daniel Bernoulli (1700-1782) wordt aangehaald voor de uitleg. Hij heeft de naar hem vernoemde Bernoulli-vergelijking gevonden. Volgens deze vergelijking ontstaat een onderdruk als een medium snel langs een voorwerp stroomt.
Viloft
Vezels van Bermudes van 60% polypropyleen en 40% katoen voor ademend, isolerend en vochtafvoerend ondergoed. Antistatisch, met Amicor-additieven antibacterieel behandeld. Neemt amper geuren op. Op grond van de speciale afwerking met platte naden en elastische boorden wordt het risico op huidirritaties door wrijving voorkomen. Bijzonder geschikt voor gemiddelde tot warme buitentemperaturen.
Vizier met dubbele ruit
Twee vizierruiten die door een tussenliggende silicone laag met elkaar zijn verlijmd. Door de silicone laag ontstaat een thermo-effect zoals bij de dubbele beglazing van een raam. Het resultaat is een anti-condenswerking van 100%.
Voorhoofdventilatie
Voorziet het hoofd in een motorhelm van frisse en koele licht - beter helmklimaat.