Functioneel ondergoed

Vroeger gold het volgende onder motorrijders: "Of je bevriest, of je zweet." Tegenwoordig biedt Louis een uitgebreid assortiment functioneel ondergoed, dat veel beter inspeelt op het lichaamsklimaat.

Funktionswaesche

Functioneel ondergoed

Beschermende kleding begint al op de huid – met functioneel ondergoed: dit ondergoed dient voor actieve veiligheid doordat het de conditie van de motorrijder ontziet, oververhitting en afkoeling voorkomt en zo een hogere mate van concentratie en aandacht mogelijk maakt.

De vezels nemen nauwelijks water op. In plaats daarvan verdeelt het vocht zich in het weefsel en kan zo gelijkmatig verdampen. Alleen zo, als waterdamp, kan zweet door het klimaatmembraan van de bovenkleding worden afgevoerd. De huid voelt – ongeacht de luchttemperatuur – altijd droog en warm aan. Om het vochttransport tussen ondergoed en klimaatmembraan niet te onderbreken, moet ook de verwarmende 2e laag uit functionele vezels (bijv. fleece) bestaan. Ideaal voor reizen: functioneel ondergoed droogt extreem snel. Het kan 's avonds worden gewassen en de volgende morgen gelijk weer worden aangetrokken. Bovendien is het licht – wie wil immers meer bagage meenemen dan nodig is?

Functionele kleding

Funktionswaesche
Funktionswaesche

1e laag

Het functionele ondergoed: speciale kunstvezels regelen de lichaamstemperatuur door het vocht op de huid te laten verdampen en naar buiten af te voeren. Alleen zo kan het klimaatmembraan overigens haar taak vervullen – in de zomer EN in de winter. Bij gewone katoenen shirts is dit niet mogelijk, omdat ze vocht binden.

2e laag

Extra isolatie op koelere dagen. Deze zorgt ook voor het verdere vochttransport naar buiten. Heel geschikt zijn lichte functionele shirts en jassen, ook van kunstvezels, maar ook fleeceshirts en softshelljassen.

3e laag

De buitenste beschermlaag. Deze beschermt niet alleen tegen de gevolgen van ongevallen, maar ook tegen wind en regen. En deze laag zorgt er uiteindelijk voor dat het vocht via het klimaatmembraan (in de meeste textieljassen en -broeken) als waterdamp naar de omgeving wordt afgevoerd.


Let op:
Behandel functioneel ondergoed a.u.b. nooit met wasverzachter! Wasverzachter zorgt ervoor dat de vezels aan elkaar plakken en belemmert het vochttransport. Wij raden aan een speciaal functioneel wasmiddel te gebruiken.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar