Motorverzorging: zo blijft de motor in goede conditie

Meerwaarde: verzorging en onderhoud

Motorradpflege und Wartung

Bij de verzorging van het voertuig gaat het niet zozeer alleen om het behoud van een fraaie look. De ervaren motorrijder grijpt deze gelegenheid altijd aan om te controleren of het voertuig ook technisch nog goed in orde is.

 

Lekkages van de motor, gescheurde kabels, beginnende corrosie aan chroomdelen of loszittende schroeven vallen bij het reinigen direct op. Voor het wassen van de motor kun je het beste een geschikte wasplaats opzoeken, bijv. bij een tankstation. In oma's tuin of op straat is het wassen van voertuigen niet toegestaan. Als je een hogedrukstraler wilt gebruiken, let dan op voldoende afstand tot gevoelige onderdelen zoals ketting, balhoofd-, achterbrug- of wiellager. Anders kun je de vetvulling eruit spoelen. Ook stekkerverbindingen van de voertuigelektriciteit reageren met aansluitende kruipstroom of contactproblemen op een onjuist gebruik van hoge druk. Belangrijk: de motor moet v├│├│r het wassen afgekoeld zijn.

 

Is de motor vervolgens weer mooi schoon, controleer dan tegelijk nog even de techniek: Werken alle verlichtingsonderdelen? Zijn het olie- en koelvloeistofpeil, de profieldiepte en druk van de banden, de spanning van de aandrijfketting en de dikte van de remvoeringen in orde?

Wat betreft remmen: schakel altijd professionele ondersteuning in voordat je jezelf aan de vervanging van remvoeringen of remvloeistof waagt. Van al of niet werkende remmen kan je leven afhangen.


"Er bestaat nauwelijks een betere mogelijkheid om je eigen motor te leren kennen en de techniek ervan te leren begrijpen."


Motorradwartung und WD-40

Niet alleen wassen

Een goed gesmeerde motor is duurzamer, werkt beter en roest minder.

Motorradwartung - ├ľlstand

Controleer het oliepeil!

Zo moet het eruitzien: oliepeil net onder de maximale waarde. Zo helder en transparant is de olie evenwel alleen direct na het vullen.Bekleidungspflege

Kledingverzorging

Net als de motor resulteert ook door de gebruiker deskundig verzorgde motorkleding in een lange levensduur en optimale functionaliteit. Waar je bij de verzorging op moet letten, vind je hier:

schraubercrew-mood.png

Tips voor hobbymonteursIn uitgebreide vorm vind je deze verzorgingstips en veel meer hulp met afbeeldingen ook in het servicegedeelte van Louis.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar