Veiligheidstraining: meer rijplezier op de motor

Sicherheits- und Kurventraining

Veel beginners hebben aan het einde van hun eerste motorseizoen behoorlijk wat ervaring verzameld en beschikken over een zekere mate aan routine. Maar in het voorjaar daarop stellen ze vast dat veel hiervan na de winter is verdwenen. Plotseling ontbreekt de zekerheid, het vertrouwen in banden, remmen en de eigen bekwaamheid. Dit is precies het juiste moment voor een grondige opfrisbeurt van je kennis door middel van een veiligheidstraining onder professionele begeleiding. Het is verbazingwekkend hoe snel je je routine terugwint en hoeveel nieuws je op zo'n trainingsdag leert. Niet voor niets gunnen ook veel 'oude rotten in het vak' zichzelf elk jaar zo'n training. Dit alles zorgt bovendien voor veel plezier, omdat je op een afgegrensd terrein zonder gevaar alles wat mogelijk is kan uitproberen.

Sicherheits- und Kurventraining

Systematisch naar meer plezier en veiligheid: training onder professionele begeleiding.

De volgende trainingsfase is dan een bochtentraining. Ook hierbij is succes gegarandeerd, omdat de instructeurs de deelnemers behoedzaam naar de spectaculaire schuine ligging leiden. Angst voor overbelasting is daarom ook volledig overbodig. En elke graad meer van de schuine ligging is in noodgevallen een echte plus aan veiligheid – bijvoorbeeld, wanneer je een keer te snel op een bocht toerijdt.

Er bestaan talloze aanbieders van veiligheidstrainingen en de inhoud van de trainingen is zeer verschillend. Als je geen risico wilt nemen, kies je voor een organisator die je traint volgens de richtlijnen van de Duitse Verkeersveiligheidsraad (DVR). Alle informatie hierover kun je vinden op www.dvr.de (Alleen in de Duitse taal)

Tot slot nog een tip: zo'n training kun je je prima voor je verjaardag of met de kerst cadeau laten geven. Het argument veiligheid levert altijd succes op! ;-)


Fahrtipps aus der Praxis

tips van professionals voor beginnende motorrijders

Motorrijden is net als pianospelen: zonder oefenen wordt het niets. Dit geldt niet alleen voor veiligheidstrainingen. Ook in het dagelijks leven is het belangrijk elke gelegenheid om te oefenen te benutten. Hier vind je praktische tips die je helpen routine, veiligheid en rijplezier te krijgen.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar