Net als voor de volwassenen – motorkleding voor kinderen 

Als kinderen op de motor meerijden, hebben zij eenzelfde bescherming als volwassenen nodig. Daarnaast moet je rekening houden met enkele bijzonderheden. Welke dat zijn en welke uitrustingsmogelijkheden Louis biedt, lees je hier. 

Helme für Kinder
Motorhelmen voor kinderen 

De hals- en nekspieren zijn bij kinderen nog niet zo goed ontwikkeld als bij volwassenen. Kinderhelmen moeten daarom zo licht mogelijk zijn – in elk geval duidelijk lichter dan helmen voor volwassenen. De kinbandsluiting, het vizier en de ventilatie moeten makkelijk te bedienen zijn. Hier kan het beste al voor de eerste rit op worden geoefend. Dat geldt ook voor de bril die absoluut bij een crosshelm hoort. Juist bij de keuze van een kinderhelm raden we je aan om uitgebreid te passen. Bij voorkeur met een deskundige medewerker in het Louis filiaal.

Kinder Bekleidung
Motorjassen, broeken en protectoren voor kinderen 

Ook al is de verleiding groot om jas en broek "op de groei" te kopen, is dat niet aan te raden. Bij een te grote maat kunnen de protectoren bij een val verschuiven en gaat zo hun effect verloren. Je moet daarom op een goede pasvorm van de kleding letten. Een te overwegen alternatief: een aparte protectorjas die ook wordt gedragen door jonge motocrossers. Hiervoor heeft Louis ook kniebeschermers en neksteunen in het assortiment. Belangrijk voor langere tochten: Door de lagere lichaamsmassa en het dunnere vetweefsel koelen kinderen sneller af. De kinderkleding moet daarom niet alleen tegen letsel beschermen, maar ook tegen wind en kou. Denk daarom ook aan warme onderkleding.

Motorradstiefel für Kinder
Motorhandschoenen en laarzen voor kinderen 

Net als bij volwassenen, moeten handschoenen voor kinderen bescherming en warmte bieden. En ook kinderen moeten met handschoenen aan bijvoorbeeld het helmvizier kunnen bedienen en zich stevig kunnen vasthouden. Dat kan alleen met vingerhandschoenen. Let er bovendien op dat de handschoenen stevig blijven zitten (d.m.v. een klittenbandsluiting) bij de pols. Stevige zool, enkel- en scheenbeenbescherming: ook wat de voeten betreft, moeten kinderen worden beschermd. Kinderlaarzen moeten niet alleen bescherming bieden, maar de kleine voeten ook warm en droog houden. Voor jonge crossers zijn stevige schoenen naast de helm zelfs het belangrijkste onderdeel van de beschermende uitrusting.

Babybekleidung für Kinder
T-shirts en kruippakjes 

Nog te klein om mee te rijden? Gelukkig staat de liefde voor de motor helemaal los van de leeftijd. En bij Louis vinden ook de kleinsten de juiste "biker-outfit".

Babybekleidung für Kinder

Tips voor motorrijden met kinderen

Wat is leuker dan je kinderen enthousiast te maken voor je grote passie? Daar hoort ook een grote verantwoordelijkheid bij, want wie wil zijn kinderen nou blootstellen aan onnodige risico's?

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar