Werkkleding - comfortabel en veilig sleutelen 

Niet alleen op de motor, maar ook in de werkplaats is de juiste kleding van belang: werkkleding, veiligheidsbril, werkplaatshandschoenen en meer. 

Werkkleding - comfortabel en veilig sleutelen

Werkkleding

Wie graag wel eens een steeksleutel oppakt en servicewerkzaamheden aan de motor zelf uitvoert, doet er goed aan om een paar euro in goede werkkleding te investeren.


Afb. 1: Werkjassen en -broeken: robuust en veilig

Afb. 1: Werkjassen en -broeken: robuust en veilig

Kleding

Werkbroeken, werkjassen en overalls onderscheiden zich in vele details van normale vrijetijdskleding. Zo is een pasvorm van belang die veel bewegingsvrijheid biedt, maar bijvoorbeeld bij de polsen strak genoeg aansluit om bij het werken niet te hinderen. Knopen en ritsslutingen moeten indien mogelijk afgedekt zijn, zodat ze geen krassen op het lakwerk kunnen veroorzaken.

Veel verschillende zakken zijn altijd nuttig en zinvol voor klein spul en gereedschappen. En natuurlijk moet de stof robuust genoeg zijn om niet meteen beschadigd te raken als je eens ergens achter blijft haken.

Overall of jas met broek? Dat is een kwestie van smaak! Tip voor overall-liefhebbers: koop deze een maatje groter, zodat er niets knelt bij het bukken.


Afb. 2: Handschoenen voor monteurs: goed gripgevoel door elastisch materiaal

Afb. 2: Handschoenen voor monteurs: goed gripgevoel door elastisch materiaal

Handschoenen

Werk met de handen aan de motor gaat bijna altijd gepaard met krachtsinspanning en/of vuil. Dan is het meestal verstandig om geschikte veiligheidshandschoenen te dragen. Wie wel eens een vinger heeft opengehaald aan de scherpe rand van een onderdeel of een brandblaar heeft opgelopen door een hete uitlaat, begrijpt dat.

Maar omdat verschillende werkzaamheden heel verschillende eisen stellen aan de handbescherming, hebben wij meerdere modellen handschoenen in ons assortiment.


Afb. 3: Veiligheidsbril: bescherming voor de ogen

Afb. 3: Veiligheidsbril: bescherming voor de ogen

Veiligheidsbril

Een speciale veiligheidsbril is altijd van belang wanneer er wordt gewerkt met gevaarlijke chemicaliën (zoals accuzuur of reinigingsmiddelen). Ook als er stofdeeltjes of vonken in het rond vliegen, mag een veiligheidsbril niet ontbreken.


Schoenen

Ook in de hobbyruimte zijn veiligheidsschoenen zinvol: beschermende kappen in de neuzen beschermen de tenen als er een keer iets valt. Antislipzolen voorkomen uitglijden op een vervuilde werkplaatsvloer.


Afb. 4: Kniebeschermers: comfort voor alle werkzaamheden 'op de vloer'

Afb. 4: Kniebeschermers: comfort voor alle werkzaamheden 'op de vloer'

Kniebeschermers

Op de knieën om de motor heen kruipen? Soms is het niet te vermijden. Voor die situaties hebben wij werkplaatsvloermatten in het assortiment. Maar nog comfortabeler en flexibeler zijn kniebeschermers. Want die blijven bij het bewegen rond de motor aan de benen zitten. Wie nóg comfortabeler wil werken, kiest voor een werkplaatskruk op wieltjes.

Afb. 5: Werkplaats-rolkruk: met praktische legplank, bekleding en in hoogte verstelbaar

Afb. 5: Werkplaats-rolkruk: met praktische legplank, bekleding en in hoogte verstelbaar

Werkplaats-rolkruk

Met praktische legplank, bekleding en in hoogte verstelbaar


Het Louis Technisch Centrum

Als je een technische vraag over je motor hebt, neem dan contact op met ons Technisch Centrum. Daar heeft men oneindig veel ervaring, naslagwerken en adressen.

Let op!

Deze tips voor hobbymonteurs vormen algemene handelwijzen die niet van toepassing kunnen zijn op alle voertuigen of alle afzonderlijke onderdelen. Omdat de concrete situatie bij jou ter plaatse sterk kan afwijken, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de toepasselijkheid van de informatie in deze tips voor hobbymonteurs.

Bedankt voor je begrip.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar