Techniek voor vrouwen 

Alles heel duidelijk uitgelegd.  

Motortechniek is geweldig, maar geen tovenarij. Er zijn handelingen die je wel of liever niet kunt doen. Omdat ze kennis vereisen waarover je als leek zelden beschikt. Maar er is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Dus: durf je handboek voor hobbymonteurs erbij te pakken of vraag het aan Louis en sleutelen maar! Je bent niet alleen."Het juiste motormodel zorgt voor een optimale zitpositie."


Zithoogte
Zithoogte

Zithoogte

Voor veel vrouwen is de afstand van de hoogte van het zadel tot de grond een probleem. Louis heeft daarom voor veel motorfietsen verlagingssets in het assortiment. Dit zorgt voor 3 tot 5 centimeter aan de achterkant van het voertuig. Ook de voorvork moet in de kroonplaat omhoog worden geplaatst om ervoor te zorgen het rijgedrag niet verslechtert als gevolg van deze ingreep. Eventueel moet de jiffy nog worden ingekort. Elke motorwerkplaats zal deze ombouw uitvoeren. Een andere/aanvullende mogelijkheid is om het zadel minder dik te stofferen.

Trouwens: Ook de breedte van de motor en het zadel bepalen of je met je voeten een stabiele stand hebt.

Drie factoren voor een veilige stand:

  1. Zithoogte (en -breedte);
  2. Staplengte:
  3. Standbreedte

Verlagingssets

Verlagingssets

Een achterkantverlaging betekent voor iets kleinere rijd(st)ers een stevige stand voor het stoplicht of bij het manoeuvreren. Dat is een groot pluspunt voor veiligheid en rijplezier!

Stuurpositie

Stuurpositie

Vrouwen hebben gemiddeld kortere armen dan mannen. Dit "afstandsprobleem" kan heel eenvoudig worden opgelost door het stuur te verplaatsen. Bij Louis vind je diverse adapters om het stuur hoger en/of verder naar achteren te positioneren.

Tevens hebben we sturen in een grote variatie aan breedtes en hoogtes in ons assortiment.


Greepbreedte

Greepbreedte

Juist op veel kleinere motorfietsen kunnen de rem- en koppelingshendels niet worden afgesteld - een vermoeiend onderwerp voor vrouwen met kleine handen. De hendels uit het accessoire-programma van Louis bieden uitkomst en zien er ook nog eens beter uit.


Ergonomie: "Verstelbare hendels voor koppeling en rem betekenen een echte veiligheidswinst voor vrouwen met kleine handen. En met verwarmde handvatten kunnen vrouwen ook het probleem van koude vingers onder controle krijgen."

Verstelbare voetsteunen

Verstelbare voetsteunen

Meer comfort op lange ritten dankzij een meer ontspannen kniehoek en betere ondersteuning.

Techniek? Natuurlijk! Zo gaat het …

Onze ervaring is dat vrouwen vaak erg veel respect voor de techniek van hun motorfiets hebben. Waarom eigenlijk? Voor normaal onderhoud en kleine reparaties heb je echt geen ingenieursdiploma nodig. Alleen even de tijd om je met de machine bezig te houden en de tips voor hobbymonteurs van Louis. Ze maken motortechniek stap voor stap begrijpelijk.

Starthulp

Olieverversing

Gereedschap

Reiniging


Hobbymonteurboek van en voor vrouwen

Pflege. Wartung. Reparatur.

Hobbymonteurboek van en voor vrouwen

Deze reparatiehandleiding werd van vrouwen voor vrouwen geschreven en speelt daarom in op hun specifieke behoeften. De handleiding heeft nergens een betuttelende of betweterige toon, maar is gebaseerd op de filosofie dat vrouwen niet slechter, maar anders aan de slag gaan bij een reparatie aan hun motor.en.

Andere onderwerpen

Functioneel ondergoed

Kleding

Helmen
Handschoenen
Laarzen

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar